Curriculum la disciplina „Contabilitatea în comerț” constituie o parte componentă a planului de învățământ universitar, la ciclu I, Licență, domeniul de formare profesională „Contabilitate”, specialitatea/programul de studii „Contabilitate”.
Disciplina „Contabilitatea în comerț” oferă studenților posibilitatea aplicării raționamentului profesional în soluționarea problemelor și situațiilor reale, de a se integra cu succes în activitatea profesională.
Studiul disciplinei „Contabilitatea în comerț” va permite studenților să înțeleagă mai profund procesul de contabilizare a stocurilor de mărfuri, demersul logic al prelucrărilor contabile ce țin de operarea stocurilor de marfă ca un obiectiv important din cadrul entităților.
Prin conținutul său disciplina „Contabilitatea în comerț” va contribui la formarea profesională a studenților ca specialiști în domeniul contabilității, capabili să asigure gestionarea corectă a stocurilor de mărfuri prin utilizarea diferitor forme de prețuri la mărfurile propuse spre vânzare, să aprecieze rezultatele activității comerciale în vederea obținerii unui profit.
Curriculum la „Contabilitatea în comerț” este actualizat conform legislației în vigoare, cerințelor pieței muncii în vederea asigurării calității procesului de predare-învățare.
Prezentul curriculum descrie condițiile învățării, modul de organizare, performanțele de atins, exprimate în competențe profesionale, unități de conținut și activități de predare-învățare și evaluare ce vor fi aplicate în cadrul acestei unități de curs.
Contabilitatea în comerț are statut de disciplină obligatorie de specialitate. Prin scopul său, disciplina „Contabilitatea în comerț” își propune să formeze la studenți o gândire economică și deprinderi practice privind toate sectoarele de evidență a unităților comerciale. Aspectele de ținere a contabilității studiate în cadrul disciplinei formează competențele profesionale necesare studenților, ce vor permite încadrarea acestora pe piața muncii în cadrul entităților atât cu capital autohton, cât și străin.
La finele cursului studentul va dispune de cunoștințele necesare privind modul de formare a prețurilor, determinarea costului de intrare a mărfurilor, completarea documentelor contabile conform normelor legale în vigoare, gestionarea eficientă a mărfurilor etc.