Disciplina este destinată pentru ciclul I, la specialitatea finanțe si contabilitate.
Cursul „Finanțe internaționale” își propune ca obiectiv principal aprofundarea cunoștințelor masteranzilor în specificul previzionării, controlului și gestiunii activității financiare a entităților economice. În procesul de studiere a activităţii economice a agenților economici se va forma un mod de gândire analitic, pragmatic.
Previziunea și controlul de gestiune trebuie să asigure ansamblul de cunoștințe, concepte, principii, metode şi tehnici specifice, care asigură realizarea obiectivelor, pentru care a fost înființată şi funcţionează entitatea economică.
În acest context, curriculumul universitar presupune o echilibrare a planurilor şi programelor de învăţământ, obţinerea unor rezultate adecvate cerinţelor zilei de azi şi tendinţelor dezvoltării social-economice. Curriculumul universitar este o premisă a asigurării calităţii procesului de învăţământ.
Curriculumul la disciplina vizată reprezintă un aspect inovator al învăţământului universitar. El se axează pe trei niveluri comportamentale, cu un grad divers de complexitate: cunoaştere, aplicare, integrare. Nivelul cunoaştere presupune acumularea cunoştinţelor teoretice, formarea bazei conceptuale în domeniul respectiv. Aplicarea presupune formarea abilităţilor tipice disciplinei vizate, dezvoltarea capacităţilor. Integrarea presupune formarea capacităţii de transfer al cunoştinţelor teoretice şi al abilităţilor practice în situaţii atipice, soluţionarea situaţiilor de problemă, rezolvarea unor sarcini cu un grad sporit de complexitate, manifestarea atitudinilor personale faţă de diverse activităţi. Nivelul comportamental de integrare constituie finalitatea procesului de învăţământ la disciplina vizată, formată prin realizarea obiectivelor de cunoaştere şi aplicare.
Astfel conceput, curriculumul universitar reprezintă faţeta incipientă a oricărei discipline universitare, prezentându-se studentului, dar şi profesorului, ca un program de activitate propriu.