Proiectul este o metodă de învăţare activă, participativă care presupune şi încurajează transferul de cunoştinţe, deprinderi capacităţi, facilitează şi solicită abordările interdisciplinare, şi consolidarea abilităţilor sociale ale studenţilor. Este deosebit de util atunci cînd se urmăreşte accentuarea caracterului practic /aplicativ al învăţării şi apropierea între discursul teoretic şi experienţa de viaţă a studenţilor.
Elaborarea proiectului de an este o parte obligatorie a programului de învăţământ, cărei i se atribuie un număr de credite de studii şi care reprezintă rezultatul cumulativ al activităţilor de la cîteva cursuri, este un produs interdisciplinar. Vor fi utilizate cunoştinţele acumulate în cadrul disciplinelor: Bazele funcționării piețelor de capital, Monedă și credit, Bazele activității bancare, Finanțele întreprinderii, Analiza economico-financiară, Fundamentele Managementului, etc.
Curriculumul cuprinde următoarele componente structurale: Preliminarii; fundamentarea cursului, obiective, compentențe, teme și subiecte (conținutul cursului), bibliografie, tehnolohii didactice, modalități de evaluare.