Curriculumul la disciplina „Economie mondială și integrare europeană” constituie o parte componentă a Planului de învăţământ universitar, la ciclu I pentru specialitățile din cadrul Facultății Științe Economice.

Disciplina „Economie mondială și integrare europeană” este un curs de bază în procesul didactic al pregătirii specialiştilor cu specializare economică dat fiind faptul că economia mondială cuprinde relaţii economice care îmbracă diferite forme şi care apar şi se manifestă în mod obiectiv, la nivelul mondoeconomic în legătură cu formarea şi repartizarea bunurilor economice necesare existenţei şi dezvoltării în mod continuu al omenirii.

Cursul universitar „Economie mondială și integrare europeană” urmăreşte dezvoltarea problematicii necesare pentru familiarizarea studenţilor cu legităţile dezvoltării societăţii sub aspectul teoriei mondoeconomice contemporane prin studierea aspectelor teoretice a economiei mondiale, evoluţiei ei, formelor de manifestare şi tendinţelor de viitor. Obiectivul de bază al disciplinei este de a familiariza studenţii cu mediul economic, în general, şi cel al activității la nivel mondoeconomic, în special, precum şi cu activitatea economică a instituţiilor, organizaţiilor, şi întreprinderilor internaţionale.

Sarcinile de bază ale disciplinei „Economie mondială și integrare europeană” sunt:

- Consolidarea cunoştinţelor teoretice ale studenţilor în domeniul economiei mondiale și relațiilor de integrare europeană;

- Formarea la studenţi a însuşirilor practice în domeniul activităţii economice externe a Republicii Moldova;

- Descrierea legităților, metodelor, procedeelor de lucru la nivel mondoeconomic;

- Dezvoltarea activităţii creatoare a studenţilor în cadrul pieței mondiale;

- Studierea posibilităţilor privind perfecţionarea activităţii economice externe.

Însuşirea cunoştinţelor se asigură printr-un complex care cuprinde: lecţii teoretice , seminare, referate, elaborarea studiilor d caz, analiza activităţii economice la nivel mondoeconomic. Un loc aparte revine studiului individual.

Licențiații specialităților economice trebuie să fie pregătiți către activitatea profesională, care ar asigura dirijarea ramurilor economiei naționale sau ale agenților economici în domeniul producerii bunurilor materiale sau prestării serviciilor, lucru care poate fi asigurat, în special luând în considerare fenomenul globalizării, prin obținerea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul economiei mondiale.